Skip to main content

meet the tya today.


we've been friend since 7 years old.
kami bertiga, one of us lain jantina named, Ajwad.
lepas masing-masing dah pindah,
cuma aku dan keluarga je lah yang setia tinggal di perumahan ni.
masing-masing dah besar. masing-masing dah 20 tahun.
sorang di Melaka, sorang Terengganu dan sorang lagi di Selangor.
masing-masing dengan dunia dan kehidupan sendiri.
benarlah seperti dalam tv,
bila dah besar, dah tak macam ni dah. 
apa yang kami lalui masa kecik-kecik dulu, 
sangat manis.
no doubt!
andai, masa boleh diputar, 
aku ingin kembali ke waktu itu. tiada perbalahan.
sebab kami sendiri pun tak tahu apa itu perbalahan. 
teringat waktu kecil, main bunga api sama2, balik sekolah sama2, dan ibu suapkan nasi.
comel kan?
tapi kita semakin memanjang, dah besar dah ni.
apa-apa pun, aku bersyukur sebab kami takkan putus.
kami ibarat saudara.
air dicincang takkan pernah putus kan?
(:

sayang tya, sayang ajwad. 

Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: