Skip to main content

weekend at...... HOME lahhh.

actually, this weekend memang plan untuk celebrate mothers day. ayah nak belanja kfc je which near our house. just a simple celebration then with ibu, ayah, kakak and adik. adam takde. tuition. so, just the 5 of us. okay laa. just having lunch at Kfc, makan ayam je lah kan. sehari tak makan nasi. kononnya nak cut cost. adoi, mana lah nak boleh tahan lapo tu kalau makan ayam je sehari suntuk kann. haha tapi takpela kan.... at first, mothers day ni kononnya nak surprise, tapi dah tak berapa nak surprise. mula2 masa makan tu, ckp mcm ni, 'bu, sorry lah takde hadiah lah but bytheway happy mothers day' lepas tu ibu cakap, 'takpela, dapat makan ni pun okay lah' haha then masa ibu pergi basuh tangan, ayah ckp mcm ni, 'ehh ni, bila nak kasi hadiah kt ibu ni? takde hadiah ke?' without knowing yang ibu dah hbs basuh tangan n ada kat belakang ayah. haha tiba2 ibu bersuara, 'yeke? yeayy2 ada hadiahh'... =.='' ayah ni, memang macam ni ouhh, kalau ada apa2 surprise memang ayah yang selalu pecah lubang. 

so, this is moments before keluar rumah nak celebrate mothers day. memang berkurun lah kan tunggu nak tunggu dorang siap. 

haa, si kecik ni nama dia muhammad amirul iman, atau ibu panggil dia amir khan. dia datang tiba2 bukak gate rumah kteorg before pergi. and apa lagi, bawak masuk lerrr. ni anak jiran (:

okay, so sekarang post kali ni tak macam album gambar pulak kan. ahh, tak peduli, tak kira. nk upload jugak gambar banyakbanyakbanyakbanyakbanyak. haha.sebab to me, no proof of happiness without picture. bukan show off. tapi, entah... sukaaa. suka upload gambar dlm blog. haha :D

Okay moments on the way to kfc.

haha perut dah lapar memang macam ni lah rupanya. tak rupa manusia pun ada dahh....

anddddd, mummy,,,,, happy mothers day. <3


haha, amik ko. memang kalah album facebook. blog dah menang. i just gave ibu the classical card, hand made but really meannigful to me, ceewahhh. and kakak just give a perfume then. so, this is what i done during the weekend semalam. :) 

:: i love you ibu ::
























Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…