Skip to main content

weekend at...... HOME lahhh.

actually, this weekend memang plan untuk celebrate mothers day. ayah nak belanja kfc je which near our house. just a simple celebration then with ibu, ayah, kakak and adik. adam takde. tuition. so, just the 5 of us. okay laa. just having lunch at Kfc, makan ayam je lah kan. sehari tak makan nasi. kononnya nak cut cost. adoi, mana lah nak boleh tahan lapo tu kalau makan ayam je sehari suntuk kann. haha tapi takpela kan.... at first, mothers day ni kononnya nak surprise, tapi dah tak berapa nak surprise. mula2 masa makan tu, ckp mcm ni, 'bu, sorry lah takde hadiah lah but bytheway happy mothers day' lepas tu ibu cakap, 'takpela, dapat makan ni pun okay lah' haha then masa ibu pergi basuh tangan, ayah ckp mcm ni, 'ehh ni, bila nak kasi hadiah kt ibu ni? takde hadiah ke?' without knowing yang ibu dah hbs basuh tangan n ada kat belakang ayah. haha tiba2 ibu bersuara, 'yeke? yeayy2 ada hadiahh'... =.='' ayah ni, memang macam ni ouhh, kalau ada apa2 surprise memang ayah yang selalu pecah lubang. 

so, this is moments before keluar rumah nak celebrate mothers day. memang berkurun lah kan tunggu nak tunggu dorang siap. 

haa, si kecik ni nama dia muhammad amirul iman, atau ibu panggil dia amir khan. dia datang tiba2 bukak gate rumah kteorg before pergi. and apa lagi, bawak masuk lerrr. ni anak jiran (:

okay, so sekarang post kali ni tak macam album gambar pulak kan. ahh, tak peduli, tak kira. nk upload jugak gambar banyakbanyakbanyakbanyakbanyak. haha.sebab to me, no proof of happiness without picture. bukan show off. tapi, entah... sukaaa. suka upload gambar dlm blog. haha :D

Okay moments on the way to kfc.

haha perut dah lapar memang macam ni lah rupanya. tak rupa manusia pun ada dahh....

anddddd, mummy,,,,, happy mothers day. <3


haha, amik ko. memang kalah album facebook. blog dah menang. i just gave ibu the classical card, hand made but really meannigful to me, ceewahhh. and kakak just give a perfume then. so, this is what i done during the weekend semalam. :) 

:: i love you ibu ::
























Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…