Skip to main content

dah graduate dah dia.


okay, regarding on the above matter, its appointed to my ex- abang. ex abang? maksudnya? haha entah. i dont even understand. its actually tells that, i have a brother masa kt campus dulu. dulu? haha baru part2 pulakk. takk sebenarnya, i ada abang, yang dah graduate from diploma. yeayyyyy. kteorg kenal masa i part one and dia part 6. kan? betul kan? kenal and keep usha-ing him masa mds. tapi takut nak tegur. abang ni jenis yang suka staring kat orang lama gila. macam nak makan. i gave my number to him masa bulan puasa kat facebook dgn alasan nak suruh dia ajar pad. haha. tapi tak terajar-ajar pun. kenal pun dah nak dekat2 habis sem kan. since then, keep texting sampai sekarang. as far as i know, abang ni such a protective and garang gila. to me lah. dia sgt protective. best. rasa mcm abang sendiri since i takde abang (ayat sedih, mintak simpati orang, haha). i would never forget his words, masa tu dia bagi time bulan puasa. dia kata, 'jangan nangis, simpan air mata tu. takguna menangis untuk benda yang tak penting. membazir. v kena kuat. sampai bila nak jadi lemah? kalau bukan v yang bangunkan diri v sendiri, siapa lagi?' lebih kurang mcm tu lah ayat dia kot, tak ingat sangat. sumpah tersentap time tu. yela, selama ni lembik je. baru masuk u kan. kena culture shock. tiba2 bergaul dgn lelaki. n jumpa org2 yg pelik kt situ. selama ni, since darjah satu sampai form 5, girl school then. haha. and tak selalu bercampur n keluar rumah. kena kurung. and, abang marah v jugak time he knew i cried at library. dia ckp, 'kang abg dah ckp jgn nangis'. haha bapak takutnyaa... haha. seriously, since then, slow2 i bangkit, bangun n jadi kuat. buat malu je nangis2. cengeng gila.! :p
dah habis sem pun. dah tak jumpa lagi dah :( haha takpela. fb kan ada.... now, he further his studies kt uitm shah alam in bachelor in corporate administration. 14may ni nak graduate diploma pulak, he asked me to give him bunga as he did masa dinner dipac last sem. bytheway, the bunga is still in a good kept tau. cuma dah layu. haha. tapi nak bagi mcm mana? so, as an appreciation and to congratulate abang, just let the blog talks. haha. 

 dinner dipac


abang, nah bunga untuk abang, sorry lah dapat kasi kat alam maya je. haha! and sorry jugak if the bunga tak sama macam abang bagi dulu.


abang naz, happy gradute! congratulations, i cant wait for my time then. thankyou for being my abang for a while. :)  All our dreams can come true…if we have the courage to pursue them

P/S : nabby tak mo marah tau. takuttt. :) bytheway too. semoga korang kekal. sumpah suka. :)


:: this is him, mohammad nazreen ::

Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…