Skip to main content

dah graduate dah dia.


okay, regarding on the above matter, its appointed to my ex- abang. ex abang? maksudnya? haha entah. i dont even understand. its actually tells that, i have a brother masa kt campus dulu. dulu? haha baru part2 pulakk. takk sebenarnya, i ada abang, yang dah graduate from diploma. yeayyyyy. kteorg kenal masa i part one and dia part 6. kan? betul kan? kenal and keep usha-ing him masa mds. tapi takut nak tegur. abang ni jenis yang suka staring kat orang lama gila. macam nak makan. i gave my number to him masa bulan puasa kat facebook dgn alasan nak suruh dia ajar pad. haha. tapi tak terajar-ajar pun. kenal pun dah nak dekat2 habis sem kan. since then, keep texting sampai sekarang. as far as i know, abang ni such a protective and garang gila. to me lah. dia sgt protective. best. rasa mcm abang sendiri since i takde abang (ayat sedih, mintak simpati orang, haha). i would never forget his words, masa tu dia bagi time bulan puasa. dia kata, 'jangan nangis, simpan air mata tu. takguna menangis untuk benda yang tak penting. membazir. v kena kuat. sampai bila nak jadi lemah? kalau bukan v yang bangunkan diri v sendiri, siapa lagi?' lebih kurang mcm tu lah ayat dia kot, tak ingat sangat. sumpah tersentap time tu. yela, selama ni lembik je. baru masuk u kan. kena culture shock. tiba2 bergaul dgn lelaki. n jumpa org2 yg pelik kt situ. selama ni, since darjah satu sampai form 5, girl school then. haha. and tak selalu bercampur n keluar rumah. kena kurung. and, abang marah v jugak time he knew i cried at library. dia ckp, 'kang abg dah ckp jgn nangis'. haha bapak takutnyaa... haha. seriously, since then, slow2 i bangkit, bangun n jadi kuat. buat malu je nangis2. cengeng gila.! :p
dah habis sem pun. dah tak jumpa lagi dah :( haha takpela. fb kan ada.... now, he further his studies kt uitm shah alam in bachelor in corporate administration. 14may ni nak graduate diploma pulak, he asked me to give him bunga as he did masa dinner dipac last sem. bytheway, the bunga is still in a good kept tau. cuma dah layu. haha. tapi nak bagi mcm mana? so, as an appreciation and to congratulate abang, just let the blog talks. haha. 

 dinner dipac


abang, nah bunga untuk abang, sorry lah dapat kasi kat alam maya je. haha! and sorry jugak if the bunga tak sama macam abang bagi dulu.


abang naz, happy gradute! congratulations, i cant wait for my time then. thankyou for being my abang for a while. :)  All our dreams can come true…if we have the courage to pursue them

P/S : nabby tak mo marah tau. takuttt. :) bytheway too. semoga korang kekal. sumpah suka. :)


:: this is him, mohammad nazreen ::

Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…