Skip to main content

dah graduate dah dia.


okay, regarding on the above matter, its appointed to my ex- abang. ex abang? maksudnya? haha entah. i dont even understand. its actually tells that, i have a brother masa kt campus dulu. dulu? haha baru part2 pulakk. takk sebenarnya, i ada abang, yang dah graduate from diploma. yeayyyyy. kteorg kenal masa i part one and dia part 6. kan? betul kan? kenal and keep usha-ing him masa mds. tapi takut nak tegur. abang ni jenis yang suka staring kat orang lama gila. macam nak makan. i gave my number to him masa bulan puasa kat facebook dgn alasan nak suruh dia ajar pad. haha. tapi tak terajar-ajar pun. kenal pun dah nak dekat2 habis sem kan. since then, keep texting sampai sekarang. as far as i know, abang ni such a protective and garang gila. to me lah. dia sgt protective. best. rasa mcm abang sendiri since i takde abang (ayat sedih, mintak simpati orang, haha). i would never forget his words, masa tu dia bagi time bulan puasa. dia kata, 'jangan nangis, simpan air mata tu. takguna menangis untuk benda yang tak penting. membazir. v kena kuat. sampai bila nak jadi lemah? kalau bukan v yang bangunkan diri v sendiri, siapa lagi?' lebih kurang mcm tu lah ayat dia kot, tak ingat sangat. sumpah tersentap time tu. yela, selama ni lembik je. baru masuk u kan. kena culture shock. tiba2 bergaul dgn lelaki. n jumpa org2 yg pelik kt situ. selama ni, since darjah satu sampai form 5, girl school then. haha. and tak selalu bercampur n keluar rumah. kena kurung. and, abang marah v jugak time he knew i cried at library. dia ckp, 'kang abg dah ckp jgn nangis'. haha bapak takutnyaa... haha. seriously, since then, slow2 i bangkit, bangun n jadi kuat. buat malu je nangis2. cengeng gila.! :p
dah habis sem pun. dah tak jumpa lagi dah :( haha takpela. fb kan ada.... now, he further his studies kt uitm shah alam in bachelor in corporate administration. 14may ni nak graduate diploma pulak, he asked me to give him bunga as he did masa dinner dipac last sem. bytheway, the bunga is still in a good kept tau. cuma dah layu. haha. tapi nak bagi mcm mana? so, as an appreciation and to congratulate abang, just let the blog talks. haha. 

 dinner dipac


abang, nah bunga untuk abang, sorry lah dapat kasi kat alam maya je. haha! and sorry jugak if the bunga tak sama macam abang bagi dulu.


abang naz, happy gradute! congratulations, i cant wait for my time then. thankyou for being my abang for a while. :)  All our dreams can come true…if we have the courage to pursue them

P/S : nabby tak mo marah tau. takuttt. :) bytheway too. semoga korang kekal. sumpah suka. :)


:: this is him, mohammad nazreen ::

Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: