Skip to main content

KRONOLOGI HARI LAHIR PUTERI CARRINA


1. Pada 24 March 2011, jam 12.45 tengahari, lokasi di CC Dang Merduwati, masa tu tengah online FB. tiba-tiba moon msg, 'veee, harini takpayah kawan carrin.. hee. marah2 dia sikit' masa tu, i tengah im dengan carrina. tiba2, OMG. alamak, lupa!!!! lupa nk buat2 taknak kawan dengan dia. mmg plan nk buat surprise, gaduh2 tapi lupa nak gaduh... pagi tu,,,, boleh pulak text2 dgn dia, cakap pasal kelas -.-'

2. terus call addin. 'wehhh aku nk mintak kebenaran kau ni, kteorg nk buat2 taknak kawan dengan carrina'. addin said, 'okay, petang kang, lepas pasar aku jumpa kau dgn moon. :)))'

3. tbe2 dapat idea, memandangkan tengah im dengan carrina, apa lagi post ni lahh,, 'youuuuu, kenapa you buat i macam ni? apa salah i? apa dosa i? i dah sayang you macam adik beradik i sendiri dahh.tp, you buat i mcm ni kann. sampai hati youuu....'

4. lepas tu, immediately, terus sent message to everyone, classmates, Miss Hidayah(lecturer eco) and payal. yang berbunyi, 'esok bday carrina, so, kte plan nk kenekan dia. harini semua org jgn kawan dia. marah2 dia sikit. kte komplot dgn miss eco sekali. deal semua? jgn ad yang terpecah rahsia ea....'

5. 'awakkk, boleh tolong tak? besok bday carrin. kteorg satu kelas, moon, addin n lecturer eco dah komplot nk buat surprise kt dia. harini, kteorg tkkn kwn dia. kteorg marah2 dia. malam ni baru buat surprise. td, kte post kt fb dia. so, kte nk mntk tlg awk, msg dia, pakai no awak, awk ckp mcm ni, 'asal kau buat v mcm tu?' tu je... boleh tak awk?'= MESSAGE SENT TO PAYAL. :P

6. then payal pun,,, ' asal ko wt v mcm 2? ko nie....' 
           carrina pula  ' apa aku buat kat dia??'
           payal           ' ko mcm 2 kan.. hissh.''

7. tbe2 carrrina text me, ''payal msg i ckp i smpi hati buat you? i buat apa sampai payal nk interfere hal u gn i?''

8. mula2 kelas pad170 jam 2.30-4.20 ,baru kelas eco jam 4.30-6.20. suddenly she text, 'i tk g class, kalau pm yati tanya, ckp i demam, kalau dapat pape paper tlg amik kan. tq'. lps tu, i ter-reply, 'okayyy...' adoooiii... lupa suddaaaaaa.... then she did replied me back, 'tahu pulak nk reply, i tanya kenapa payal ckp mcm tu tak reti nk reply. kalau ada masalah dgn i, tolong ckp dgn i. jgn nk mengadu sana sini!'

9. i dah cuak dahh. kang dia tk dtg kelas eco. hancur plan!!! lepas tu, komplot lagi dgn miss. miss kata, suruh ckp dekat carrina mcm ni, 'attention to DPA2G, a backup quiz will be held today for the previous quiz. please attend. TQ.'..... tapi,,,,,,,,,, dia pergi text kay, tanya pasal backup quiz ni. kay pulak text i, 'chapter berapa masuk??' -.-' setelah diceritakan perkara sebenar kt kay, dia pun ckp kt carrina, yg masuk chp4,5,6. MANGKUK PUNYA KAYYYY. padahal chp6 tak belajar lagi!

10. masa kelas eco, dia paling semangat bukak buku.... tanya itu, tanya ini. kteorg kt belakang dah gelak2 dah... kesiannnn. kelam kabut you study kankankan...... ;p TIBA-TIBA, miss distribute kertas. miss kata, ada quiz. OMG! memang betul2 ada quiz. miss dah senyum sinis dah kt i. miss cakap, 'haa, tu lahhh... nk kenekan org lagi.... saya kenakan awk pulak. pastikan awk lulus!' :( ADOYAIIIIIIII. masa distribute tu, kertas tak cukup pulak. then miss cakap, 'okaylah, awk buat kt rumah. hantar minggu depan' -.-'' gurau kasar yer miss. tapi, masa dlm kelas, miss tak marah carrina, sbb tak sampai hati. :)

11. masa kt dlm kelas kteorg memang diam seribu bahasa lah kan.... yelaaa tak kawan lah katakannn.... duduk sebelah-sebelahh tapi jauh gila. nk pandang muka pun taknak! sumpah masa tu, i rasa mcm time zaman2 sekolah dulu. sumpah! kann sekolah2 dulu selalu gaduh. kalau meja sebelah2, buat sempadan. habuk pemadam pun tak boleh masuk kawasan i! lepas tu jeling2. haha... school time.............

12. pukul11 malam kteorg dah kelam kabut dah prepare... beli telur 8biji, set lighting, pakai baju paling buruk and menyorok dah macam zaman jepun!...

13. kerja moon? dialah orang yang bertanggungjawab bawak you turun......... haha lakonan sangat mantap! carrina ckp, nt jgn lupa ckp dgn lecturer drama you, suruh bg A!.... haha. moon pujuk carrin, ckp nk jumpa skandal dia.... bf dia dah salah faham dengan skandal dia... skandal dia dtg uitm. nk jumpa. nk settle mlm tu jugakk... sumpah lakonan moon menjadi gila....

14. bila dia turun je,,,, apa lagi,,,,,,,,,, Kay and Acap starting lahhhhhh..... KETEPEKKK!!! 3biji telur kena..... hahahahahaahahahahaahh.... you boleh jadi cake dahhh..... dengan telur and tepung satu badan.....hahahahha i memang kena wrestling lahh dengan carrin.... 'you takkan marah i kannn.... penakut! nk sound i, tp suruh boyfriend yg sound...!!!!!!!'

15. hahhahaahahahahahaha carrina,i,addin,mun and arai. dah layak jadi kek dah... kay,acap and payal memang tak aci!!! korang dah baling tepung and telur,,,,, pastu lari. PENAKUT....

16. kteorg pun beredar bila GOtam datang.............................................................................................

HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO CARRINA, HAPPY BIRTHDAY TO YOU... sayanggggggg youuuuuuuuuuuuu......... may this turning 19 would bring all the happiness to you, would be a better person, achieve your dream, always remember who's the most important to you so that, you would live in a life with vision. HAHA. sorry, you untuk all the surprises. ni je yg i boleh buat. sayanggg you...... and moon too, sayang moon. :)))))


Comments

huhu....seronoknyeee u`olls!!
gile la korg nih....hahaha......so sweet knakan org cmtu...haha
vianna nasir said…
heeeeeeee okay je. thanks fatin noralbaniah.
vianna nasir said…
hahaha agak lah gila sikit. sekali sekala kann.. bila lagi nak kenekan org

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: