Skip to main content

KRONOLOGI HARI LAHIR PUTERI CARRINA


1. Pada 24 March 2011, jam 12.45 tengahari, lokasi di CC Dang Merduwati, masa tu tengah online FB. tiba-tiba moon msg, 'veee, harini takpayah kawan carrin.. hee. marah2 dia sikit' masa tu, i tengah im dengan carrina. tiba2, OMG. alamak, lupa!!!! lupa nk buat2 taknak kawan dengan dia. mmg plan nk buat surprise, gaduh2 tapi lupa nak gaduh... pagi tu,,,, boleh pulak text2 dgn dia, cakap pasal kelas -.-'

2. terus call addin. 'wehhh aku nk mintak kebenaran kau ni, kteorg nk buat2 taknak kawan dengan carrina'. addin said, 'okay, petang kang, lepas pasar aku jumpa kau dgn moon. :)))'

3. tbe2 dapat idea, memandangkan tengah im dengan carrina, apa lagi post ni lahh,, 'youuuuu, kenapa you buat i macam ni? apa salah i? apa dosa i? i dah sayang you macam adik beradik i sendiri dahh.tp, you buat i mcm ni kann. sampai hati youuu....'

4. lepas tu, immediately, terus sent message to everyone, classmates, Miss Hidayah(lecturer eco) and payal. yang berbunyi, 'esok bday carrina, so, kte plan nk kenekan dia. harini semua org jgn kawan dia. marah2 dia sikit. kte komplot dgn miss eco sekali. deal semua? jgn ad yang terpecah rahsia ea....'

5. 'awakkk, boleh tolong tak? besok bday carrin. kteorg satu kelas, moon, addin n lecturer eco dah komplot nk buat surprise kt dia. harini, kteorg tkkn kwn dia. kteorg marah2 dia. malam ni baru buat surprise. td, kte post kt fb dia. so, kte nk mntk tlg awk, msg dia, pakai no awak, awk ckp mcm ni, 'asal kau buat v mcm tu?' tu je... boleh tak awk?'= MESSAGE SENT TO PAYAL. :P

6. then payal pun,,, ' asal ko wt v mcm 2? ko nie....' 
           carrina pula  ' apa aku buat kat dia??'
           payal           ' ko mcm 2 kan.. hissh.''

7. tbe2 carrrina text me, ''payal msg i ckp i smpi hati buat you? i buat apa sampai payal nk interfere hal u gn i?''

8. mula2 kelas pad170 jam 2.30-4.20 ,baru kelas eco jam 4.30-6.20. suddenly she text, 'i tk g class, kalau pm yati tanya, ckp i demam, kalau dapat pape paper tlg amik kan. tq'. lps tu, i ter-reply, 'okayyy...' adoooiii... lupa suddaaaaaa.... then she did replied me back, 'tahu pulak nk reply, i tanya kenapa payal ckp mcm tu tak reti nk reply. kalau ada masalah dgn i, tolong ckp dgn i. jgn nk mengadu sana sini!'

9. i dah cuak dahh. kang dia tk dtg kelas eco. hancur plan!!! lepas tu, komplot lagi dgn miss. miss kata, suruh ckp dekat carrina mcm ni, 'attention to DPA2G, a backup quiz will be held today for the previous quiz. please attend. TQ.'..... tapi,,,,,,,,,, dia pergi text kay, tanya pasal backup quiz ni. kay pulak text i, 'chapter berapa masuk??' -.-' setelah diceritakan perkara sebenar kt kay, dia pun ckp kt carrina, yg masuk chp4,5,6. MANGKUK PUNYA KAYYYY. padahal chp6 tak belajar lagi!

10. masa kelas eco, dia paling semangat bukak buku.... tanya itu, tanya ini. kteorg kt belakang dah gelak2 dah... kesiannnn. kelam kabut you study kankankan...... ;p TIBA-TIBA, miss distribute kertas. miss kata, ada quiz. OMG! memang betul2 ada quiz. miss dah senyum sinis dah kt i. miss cakap, 'haa, tu lahhh... nk kenekan org lagi.... saya kenakan awk pulak. pastikan awk lulus!' :( ADOYAIIIIIIII. masa distribute tu, kertas tak cukup pulak. then miss cakap, 'okaylah, awk buat kt rumah. hantar minggu depan' -.-'' gurau kasar yer miss. tapi, masa dlm kelas, miss tak marah carrina, sbb tak sampai hati. :)

11. masa kt dlm kelas kteorg memang diam seribu bahasa lah kan.... yelaaa tak kawan lah katakannn.... duduk sebelah-sebelahh tapi jauh gila. nk pandang muka pun taknak! sumpah masa tu, i rasa mcm time zaman2 sekolah dulu. sumpah! kann sekolah2 dulu selalu gaduh. kalau meja sebelah2, buat sempadan. habuk pemadam pun tak boleh masuk kawasan i! lepas tu jeling2. haha... school time.............

12. pukul11 malam kteorg dah kelam kabut dah prepare... beli telur 8biji, set lighting, pakai baju paling buruk and menyorok dah macam zaman jepun!...

13. kerja moon? dialah orang yang bertanggungjawab bawak you turun......... haha lakonan sangat mantap! carrina ckp, nt jgn lupa ckp dgn lecturer drama you, suruh bg A!.... haha. moon pujuk carrin, ckp nk jumpa skandal dia.... bf dia dah salah faham dengan skandal dia... skandal dia dtg uitm. nk jumpa. nk settle mlm tu jugakk... sumpah lakonan moon menjadi gila....

14. bila dia turun je,,,, apa lagi,,,,,,,,,, Kay and Acap starting lahhhhhh..... KETEPEKKK!!! 3biji telur kena..... hahahahahaahahahahaahh.... you boleh jadi cake dahhh..... dengan telur and tepung satu badan.....hahahahha i memang kena wrestling lahh dengan carrin.... 'you takkan marah i kannn.... penakut! nk sound i, tp suruh boyfriend yg sound...!!!!!!!'

15. hahhahaahahahahahaha carrina,i,addin,mun and arai. dah layak jadi kek dah... kay,acap and payal memang tak aci!!! korang dah baling tepung and telur,,,,, pastu lari. PENAKUT....

16. kteorg pun beredar bila GOtam datang.............................................................................................

HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO CARRINA, HAPPY BIRTHDAY TO YOU... sayanggggggg youuuuuuuuuuuuu......... may this turning 19 would bring all the happiness to you, would be a better person, achieve your dream, always remember who's the most important to you so that, you would live in a life with vision. HAHA. sorry, you untuk all the surprises. ni je yg i boleh buat. sayanggg you...... and moon too, sayang moon. :)))))


Comments

huhu....seronoknyeee u`olls!!
gile la korg nih....hahaha......so sweet knakan org cmtu...haha
vianna nasir said…
heeeeeeee okay je. thanks fatin noralbaniah.
vianna nasir said…
hahaha agak lah gila sikit. sekali sekala kann.. bila lagi nak kenekan org

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…