Skip to main content

OUH MY..... really addicted to..............................

................................................................................................................................................................................

berikut adalah wajah-wajah yang menjadi ketagihan saya. HOHOHO..... bukan sebab wajah je okay..... tapi, sebab minat, talent, rupa dan lain-lain lah..........





ini semestinya FAIZAL TAHIR... hahahaah.... saya memang follow dia sangat2 lah. really addicted to him since he was in One In a Million lagi.... minat dia sebab energetic! his talent. minat kat dia, sampai buat satu album photo faizal tahir kat MYSPACE. gila kan? dah lah stalker. semua gambar dia, curi kat myspace. lama2 fikir macam APA JE.... sekarang tidak lagi. haha. and, and, and.... you guys nak tahu apa? saya pun pernah try audition oneinamillion nih... when i was 16. haha..... bawa lagu 'The Greatest Love Of ALL- Whitney Housten'' . and nak tahu, what did the judges said? you're too young!!!
ouhhh okay.....
:(




SHAHZ JASZLE kenal kan? minat dia... minat rupa je... hehe..... he cut his hair short! cute dehh.... atas tu gambar baru dia kan? hahah.. entah... yke??.. ekh, nampak sangat tak selalu follow dia kan???
bukan,,,,, just TERminat dia masa slot Lestary- Tari Tirana kat TV3... dia jadi ash... haha... kebetulan, nama ASH tu memang pernah ada dalam hidup saya. huhu. sekarang dia dah potong rambut pendek punya, memang saya suka lah.... i like guy with short hair.
really!
nampak kemas je.......




ROSSA, rossa, rossa..................... iloveyou sangat lah!!! suara dia memang terbaik kan?
lagu dia memang feeling... lagu2 dia yang pernah saya bawa untuk perform,

1) Aku Bukan Untukmu - Hari Guru permormance (CPR)
2) Ayat-Ayat Cinta - Malam Tautan Kasih (UiTM)
3) Tercipta Untukku feat. Pasha Ungu (bilik air performance).
......HOHO.....



SHAHIR....... wahhhhhhhhhhhh......... minat bangat! not really interested in him at first... actually lah.. tapi, kat FACEBOOK letak gambar dia as profile picture kankankan? (poyo je v nihh).. haha... takk,,,,,
actually, he is really my TYPE!
kalau boleh, saya nak lelaki, yang boleh bimbing saya ke jalan yang benar dan bimbing saya untuk jadi orang yang lebih baik. TRUE!
HEH!
and, based on my observation, artis kat Malaysia nih, dia je yang nmpak macam TASTE saya lahh... lagi-lagi suka sangat tengok guy with complete baju melayu, siap sampin and songkok.
SMART!



ini adalah pelakon INDONESIA.... saya tak tahu, kenapa ramai sangat orang cakap muka saya macam dia... sama ke? tak lah... tak sama langsung. dia jauh lebih lawa kott.... sedara-mara lah, kawan2 lah.. and bukan sorang dua yang cakap muka saya sama mcm dia.... saya bukan perasan. tapi,,,,,
saya tahu saya tak secantik dia.
saya tak cantik.. (aikk,, apahal v nihh? tbe2 je emo.. jgn layan sangat dia ni.)
HAHA....... :))))
dia berlakon dalam cerita CINTA DAN ANUGERAH di TV9.
YASMINE WILDBLOOD.



gadis ini, banyak buat saya berhabis duit. haha..... saya shopping 3 hari berturu-turut sebab nak copycat style dia.... memang suka sangatlah style dia! selalu melawat dia di FACEBOOK nya, HELIZA HELMI.... style kan dia? she loves colour. and so am i...........
tudung dia pun pelik2....
saya suka,,,
sebab saya pun pelik!
ada one day tu kan, kat KAMPUS, saya pakai black tudung. and my friend, CARRINA tegur, '' asal you pakai tudung hitam ni? tak VIANNA lah kalau tak colour.''

..........................................................................................................................................................................................

they amazed me! they makes me feel WOW!


::okaytheend::







Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…