Skip to main content

Red Velvet Hunting

had such a long day with my gay girlfriend eyja. keluar rumah pagi, balik pun pagi keesokan harinya. aishh, dah pandai dah aku ni, keluar malam-malam. :/ apa-apa pun, the most excited moment was, we were just hanging out to hunt our favourite cake of Red Velvet. jumpa dekat Fahrenheit, Bukit Bintang. tapi tak sedap! 
:( 

Ingredients

For the Cream Cheese Frosting:

  • 1 pound cream cheese, softened
  • 2 sticks butter, softened
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 4 cups sifted confectioners' sugar
  • Chopped pecans and fresh raspberries or strawberries, for garnish

Directions

Preheat the oven to 350 degrees F. Line 2 (12-cup) muffin pans with cupcake papers.
In a medium mixing bowl, sift together the flour, sugar, baking soda, salt, and cocoa powder. In a large bowl gently beat together the oil, buttermilk, eggs, food coloring, vinegar, and vanilla with a handheld electric mixer. Add the sifted dry ingredients to the wet and mix until smooth and thoroughly combined.
Divide the batter evenly among the cupcake tins about 2/3 filled. Bake in oven for about 20 to 22 minutes, turning the pans once, half way through. Test the cupcakes with a toothpick for doneness. Remove from oven and cool completely before frosting.
For the Cream Cheese Frosting:
In a large mixing bowl, beat the cream cheese, butter and vanilla together until smooth. Add the sugar and on low speed, beat until incorporated. Increase the speed to high and mix until very light and fluffy.
Garnish with chopped pecans and a fresh raspberry or strawberry.
Cook's Note: Frost the cupcakes with a butter knife or pipe it on with a big star tip.










Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: