Skip to main content

their laughters is my cure of the sadness

i admit, their laughters is my cure of all the sadness, i admit their smile is my happiness, i admit without them i may not being introduced to the world which have black and white. they know me better rather than i know myself. they prevent me from the wrongdoings whenever i get slipped my leg to the wrong path. they taught me without rain, there is no rainbow. they taught me love is everything, money cant buy happiness and sharing is crucial among the siblings. that is why i grew up to be me, now. I am Nurul Vianna Binti Nasir.

spending the golden time with family is the bestest i ever had. i forgot about every each bitterness and sadness which made my life miserable. behind my laughters and smiles, theres 1001 story but, i never forget i still have them as my golden property that are worth to be kept indeed. had spending a day in Port Dickson on 24 March 2012. 

i was standing by the ocean seeing people are staring at the sunset and pray. i was wondering what is all happening. it just because Allah hears the doa at the moment sunset occur.


the bestest woman in the world. she can sing, cook, sew and do those creative things. she is ibu (:

berenang time maghrib-maghrib

i have no idea what they talked about because im just acted as a photographer, captured everything to be kept as memory. i missed their conversation -.-
we do support Kedai Rakyat 1 Malaysia. it is way way way cheaper. support lah!

Desa Lagoon Residence Resort

he was struggling to take the pringles.
these two siblings. Adam and Alisa. how their life goes without me in Lendu?

night view

cover cun sangat -.-

 where me? find me.

there's nothing to be said. just an appreciation and gratitude to Allah s.w.t to grant me such a beautiful family. they are the precious golden i ever had (: 
Alhamdulillah.







Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…