Skip to main content

about the TROJAN VIRUS !!!


salam, dear facebooker, it's a MUST for you to check out on my blog for this post. for your information, my facebook account have been hacked by some irresponsible party. memang sangat bengang, i am the innocent.  apa lah motive korang hack aku kan, at once spreading your TROJAN VIRUS! 

it begins this way, someone who is my own roomate, puteri nurfarihan suddenly appear on my facebook chat box and say, 'hi, how are you? wanna laugh? its you on the video, check out. okay, i'll be back in within 30minutes' okay, then, mati2 lah aku percaya yang tu roomy aku yang hantar. i check out the video. 

it stated that, sorry you can't watch this video unless you download the adobe flash. the title was, 'vianna nasir, is on the leading role, shoking performance!' the views 23+++ and the comments is all from my dearest friend. macam mana lah aku tak percaya kan. then, tanpa segan silunya, i click on the download button sebab nak tengok video tu punya pasal. 

a few minutes later, TROJAN DETECTED ! and my laptop shut down suddenly.

next, dia on balik. nak bergurau pulak dia kann.

bila on, sampai kat safe mode. okay, this is the temporary step for those yang dah terkena virus tu. klik control panel, then recovery. it may on with your standard windows as usual. but the trojan is still there. your laptop may be on, for just 15 minutes. then, it will shut down suddenly, hidup balik and repeatedly. 

and i am even facing problem with the google chrome and internet explorer



dear people, i've been hacked. i can't even log in to my facebook account through my infected laptop. now, pakai laptop kakak je online. sedih kan? i am so sorry, if i appear on your facebook chat box and spread the virus. 

one hope, please just ignore me. i just can update my status through my handphone and that is the real me. 

look on the chat box, its not written by me, 136 people i guess had been infected .

sepuluh jari disusun.

P/S : now kena cari duit untuk format laptop. Apa lah dosa aku kan. 

Comments

crayon said…
solution tengok kat sini http://www.tastyteo.com/2011/03/how-to-remove-facebook-chat-virus.html

ini bukan komen spam ok.. haha just sharing.. peace
vianna nasir said…
thankyou for the info man. :)

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…