Skip to main content

about the TROJAN VIRUS !!!


salam, dear facebooker, it's a MUST for you to check out on my blog for this post. for your information, my facebook account have been hacked by some irresponsible party. memang sangat bengang, i am the innocent.  apa lah motive korang hack aku kan, at once spreading your TROJAN VIRUS! 

it begins this way, someone who is my own roomate, puteri nurfarihan suddenly appear on my facebook chat box and say, 'hi, how are you? wanna laugh? its you on the video, check out. okay, i'll be back in within 30minutes' okay, then, mati2 lah aku percaya yang tu roomy aku yang hantar. i check out the video. 

it stated that, sorry you can't watch this video unless you download the adobe flash. the title was, 'vianna nasir, is on the leading role, shoking performance!' the views 23+++ and the comments is all from my dearest friend. macam mana lah aku tak percaya kan. then, tanpa segan silunya, i click on the download button sebab nak tengok video tu punya pasal. 

a few minutes later, TROJAN DETECTED ! and my laptop shut down suddenly.

next, dia on balik. nak bergurau pulak dia kann.

bila on, sampai kat safe mode. okay, this is the temporary step for those yang dah terkena virus tu. klik control panel, then recovery. it may on with your standard windows as usual. but the trojan is still there. your laptop may be on, for just 15 minutes. then, it will shut down suddenly, hidup balik and repeatedly. 

and i am even facing problem with the google chrome and internet explorer



dear people, i've been hacked. i can't even log in to my facebook account through my infected laptop. now, pakai laptop kakak je online. sedih kan? i am so sorry, if i appear on your facebook chat box and spread the virus. 

one hope, please just ignore me. i just can update my status through my handphone and that is the real me. 

look on the chat box, its not written by me, 136 people i guess had been infected .

sepuluh jari disusun.

P/S : now kena cari duit untuk format laptop. Apa lah dosa aku kan. 

Comments

crayon said…
solution tengok kat sini http://www.tastyteo.com/2011/03/how-to-remove-facebook-chat-virus.html

ini bukan komen spam ok.. haha just sharing.. peace
vianna nasir said…
thankyou for the info man. :)

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…