Skip to main content

SHOPPING


just having fun shopping with kakak, after a very long time we never had opportunity to spend time together. nothing much to talk today. just walk around KUALA LUMPUR, pavillion and Sungei Wang. and not too expensive stuff bought, as im not afford to. :P simple2 boleh lah. ingat anak raja ke? berangan lah kan. dapat shopping sikit ni pun, alhamdulillah. thanks kakak.


okay, i am too lucky to have you sista :))))))))) love you (kalau nak cakap face to face mmg tak lah. saya ego jugak okayyyyyyyyyyyyyy)


::

and this is what i bought, just a simple stuffs then.




okay, right after we done our shopping, we straight went to the bistro permaisuri due to her barbecue discussion on this saturday, me as a sister of her, just sit at the corner of the table, and hear the discussion that i dont even understand about. lantak dorang lah, as long as i got a glass of air milo.


a friends of her,
bawah from left : kak izzaty, kak meera, kak atiqah zaini, kak zeeqa
atas from left : my kakak ain, kak sabrina, kak aween n me. :)

and we got back at 11pm. PENAT, SUMPAH!


end shopping, alhamdulillah

Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: