Skip to main content

The Childrens

Alhamdulillah, ramadhan kali ni dipenuhi dengan lebih amalan-amalan ibadat daripada the previous years. Terima kasih ya rabb sebab masih beri diri ini kesempatan untuk mencari redha mu. Pada minggu ketiga Ramadhan, alhamdulillah, sebuah lagi event daripada DiPAC berjaya terlaksana dengan mengadakan lawatan dan membuat sedikit jariah kepada anak-anak yatim di Jalinan Kasih Krubong ini. Rata-rata penghuninya adalah dalam kalangan 6 hingga 12 tahun. Sesampainya kami di sini, anak-anak ini seolah-olah menyambut dan menjemput kehadiran kami dengan ceria.

It was crossed the mind. Apalah dosa anak-anak ini. Kenapa lah mereka masih berada di sini.
Kecik-kecik lagi dah ditempatkan di sini.

Kenapa Allah, tarik ibu bapa mereka sebelum mereka nikmati Aidilfitri sebenar?
Kenapa anak-anak ini masih boleh ketawa kehilangan ibu bapa sedangkan kita menangis sampai menyembah bumi kehilangan yang tersayang?

Sebenarnya, konsep ini adalah, If Allah wants us to be to it, it will bring us through it. Tiada yang mudah dan ada yang lebih susah dari nasib kita sebenar. Jadi, bersyukurlah. Redha.



























and so, be grateful of having what yours and do appreciate the people around.
they may not be as lucky as us(:



Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…