Skip to main content

TAR Today

Been stucked for about 4 hours time in Jalan TAR, looking forward for baju raya tapi after 2 hours baru jumpa. Tu pun jumpa baju Eyja je. Kemain gah lagi budak tu beraya. It is affordable for her to get RM 50 for that light green with full beads and cantik baju kurung. Serious tak tipu. Kira murah lah kan. Then, we were walking around and get confused where on earth we were. Jalan Tar ke, Jalan Masjid India or Petaling Street. Tapi yang penting dah depan Sogo. So kalau depan Sogo tu Jalan apa? okay, confused much! Si Alisa ni pulak, entah tudung apa dia nak cari entah dari semalam tak jumpa, nak sama yang macam dalam Magazine Hijabnista tu. Mana nak jumpa? I pun layan je lah, bawa dia nak pergi mana-mana. Biau ler, budak kecik tu nak melaram. This is the first raya for her dengan Hijab. Alhamdulillah. Kakak loves you, go for it! Be strong and proud with your new image! Alhamdulillah then, i grabbed a new baju raya, orange in colour okayy, and sehelai shawl with striking colour. I loike!




so then, we ended up to break fast at Sogo food court with Hanif and Fareed. get sleepy waiting for them boys. Plus, get tired  enough dibahan dek jotat bertubi-tubi. Dah takde idea dah nak membalas. Nak cari back up pun semua dah lari. Orang yang lagi satu tu, dah dapat bantal terus senyap. Suka nau dengan bantal baru dia tu. Apa-apa pun, had a blast tadi, Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga berbuka dengannya.






haaa. yang ni bajet je ni. :p









Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: