Skip to main content

TAR Today

Been stucked for about 4 hours time in Jalan TAR, looking forward for baju raya tapi after 2 hours baru jumpa. Tu pun jumpa baju Eyja je. Kemain gah lagi budak tu beraya. It is affordable for her to get RM 50 for that light green with full beads and cantik baju kurung. Serious tak tipu. Kira murah lah kan. Then, we were walking around and get confused where on earth we were. Jalan Tar ke, Jalan Masjid India or Petaling Street. Tapi yang penting dah depan Sogo. So kalau depan Sogo tu Jalan apa? okay, confused much! Si Alisa ni pulak, entah tudung apa dia nak cari entah dari semalam tak jumpa, nak sama yang macam dalam Magazine Hijabnista tu. Mana nak jumpa? I pun layan je lah, bawa dia nak pergi mana-mana. Biau ler, budak kecik tu nak melaram. This is the first raya for her dengan Hijab. Alhamdulillah. Kakak loves you, go for it! Be strong and proud with your new image! Alhamdulillah then, i grabbed a new baju raya, orange in colour okayy, and sehelai shawl with striking colour. I loike!




so then, we ended up to break fast at Sogo food court with Hanif and Fareed. get sleepy waiting for them boys. Plus, get tired  enough dibahan dek jotat bertubi-tubi. Dah takde idea dah nak membalas. Nak cari back up pun semua dah lari. Orang yang lagi satu tu, dah dapat bantal terus senyap. Suka nau dengan bantal baru dia tu. Apa-apa pun, had a blast tadi, Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga berbuka dengannya.






haaa. yang ni bajet je ni. :p









Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…