Skip to main content

TAR Today

Been stucked for about 4 hours time in Jalan TAR, looking forward for baju raya tapi after 2 hours baru jumpa. Tu pun jumpa baju Eyja je. Kemain gah lagi budak tu beraya. It is affordable for her to get RM 50 for that light green with full beads and cantik baju kurung. Serious tak tipu. Kira murah lah kan. Then, we were walking around and get confused where on earth we were. Jalan Tar ke, Jalan Masjid India or Petaling Street. Tapi yang penting dah depan Sogo. So kalau depan Sogo tu Jalan apa? okay, confused much! Si Alisa ni pulak, entah tudung apa dia nak cari entah dari semalam tak jumpa, nak sama yang macam dalam Magazine Hijabnista tu. Mana nak jumpa? I pun layan je lah, bawa dia nak pergi mana-mana. Biau ler, budak kecik tu nak melaram. This is the first raya for her dengan Hijab. Alhamdulillah. Kakak loves you, go for it! Be strong and proud with your new image! Alhamdulillah then, i grabbed a new baju raya, orange in colour okayy, and sehelai shawl with striking colour. I loike!




so then, we ended up to break fast at Sogo food court with Hanif and Fareed. get sleepy waiting for them boys. Plus, get tired  enough dibahan dek jotat bertubi-tubi. Dah takde idea dah nak membalas. Nak cari back up pun semua dah lari. Orang yang lagi satu tu, dah dapat bantal terus senyap. Suka nau dengan bantal baru dia tu. Apa-apa pun, had a blast tadi, Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga berbuka dengannya.






haaa. yang ni bajet je ni. :p









Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…