Skip to main content

CITRAWARNA 2012

An event participated by all colleges. :D mine, mestilah Dang Merduwati. go go Dang Merduwati. (: on the day of Malam Akustik, terpaksa jadi bidan terjun untuk Dang Merduwati. tapi, to be frankly speaking, the guitarist and the another singer memang cool. haha aku rasa kalah, sebab aku masuk last minit kot jadi second singer. haha. sebab nyanyi sambil pegang lirik? entah entah entah. haha. i will survive, lagu yang nyanyikan. :D






Malam Penutup Citrawarna dan Open College 2012



masa tu, tbe2 that Lebah Buncit, Hanif kidnapped me. dia kata, suruh teman dia hantar dekat kereta, nak balik dah, while i still wanna stay in Padang Kawad with le roomates. entah kenapa, aku pun ikut dia, teman dia hantar dekat kereta. ''eh? kenapa ek i ikut u sampai dekat kereta?''. and he replied ''haha, u ni senang kene tipu lah. senang sangat kene culik'' sumpah aku dah cuak. baca ayat kursi banyak2. -.-. setibanya di kereta, acu dengan wan dah siap-siap pasang lagu ombak rindu, then hanif kasi my favourite favourite favourite kek. AWWW, how sweet lahhhhhhhhhhhhhhhhh. sweet tapi sumpah blushing blushing blushing! siap ada background music pulak kann. :p thank you for the birthday cake awak. <3 

sampai ke subuh aku senyum sampai ke telinga :D



Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…