Skip to main content

lets roll the blade.


the day we had our time together after a sem never meet. a friend who knows me better than i know who i am. she knows me deeply inside of me after 7 years being friend. yeah... she is Nuramira Aqila. a friend who is known as RATUairmata among the school member. haha. yeah, she is! that is the only thing that she can do which others cant! yela, mana ada orang boleh nangis hari2 with just a tiny matter! kau bolehhhh?? haaaa, she is then so talented! i am proud of you queen of tears!

she is a type of friend who always give some piece of advice which you never think of. maknanya, advice yang membangun lahhh. haha sebab, she is penggemar novel dan ayat2 bombastik! behind her big mouth, she is the one who observe people from far very well. yeah, that is the reason she knows me better than i know myself! -.-
apa yang aku dengar semalam, dia ckp aku ni jenis yang ego dan sensitif. yeahhh, she is so right! betul lah tu kot. aku pun tak perasan. whenever we get fight. nobody akan mintak maaf, tp sensitif bagai. haha, at last baik jugakk. <3. and she said, i reminds to her bf! urr sbb byk sama kriteria due to Aquarius -.-

and, thanks mira for being there when i need someone at the time i get trapped in love problem. i was in trouble. yeahh. trouble lah sangat. takk, actually, i just need some space to breath the air which can give me some strength to put smile on the face. heee...... yeah, it was an emergency plan! we end up to be at sungaiwang and times square. :)


next, bila dah sampai timessquare. masing2 macam dah tak tahu nk buat apa kan. emergency plan kann. so, mcm terpinga-pinga. nak buat apa? nk pergi mana? nk balik pukul brp? and of course, otak aku ni cuma 40% berfungsi je, and tak dpt nk fikir pun nk pergi mana. time tu, perut takdela lapar sgt, tp dah ternampak Auntie Anne's, so pakai bedal je lah makannnnn.


lepastu,lepastu,lepastu nk pergi mana lagi? thinking of Real Steel. tapi, si mira ni, sangat lah memahami aku. yeah, i dont really like watching movie. to my future boyfriend, alert here, I DONT LIKE MOVIE. hehe, sebabnya, mcm membazir duit, sbb tengok movie dokk diam je mulut. tak dpt bercakap. tak fun langsung! nt kat tv keluar jugak. lpstu, gelap pulak. mata aku ni dah silau, rabun! mana nk nampak. balik je, pening kepala! haha maaf lah for those yg mmg pencinta movie tu. yeah, mmg ramai pun kan. if nk keluar dgn i, bawak i pergi funfair ;pp haha. next, teringat pulak nak karoake. :)


RM10 for 10songs
  • mencintaimu
  • dangdut protol
  • fantasia bulan madu
  • belaian jiwa
  • the greatest love of all
  • tanpa kekasihku
  • kesetiaan
  • lagenda
  • takkan berpaling darimu
  • mungkin nanti.
haha di atas adalah lagu2 yang dah selamat disumbangkan di karoake jamban tu. RM1 for 1song. yeahhh. sedikit sebanyak, buat aku lupa dgn masalah aku, kekecewaan aku, dengan hati terluka ni. terima kasih miraa. cewahhh gila ayat! haha. ketika ini, kuala lumpur hujan lebat. entah bila lah nak balik. so, kteorg pun ikut je lah ke mana kaki ni ingin dituju. di mana ia berhenti di situlah destinasi kami. 


haha. again! and we stopped at roller blade sungai wang.. fun wehh! sebab dlm tu, tgh takde org. cool! setelah sekian lama meninggalkan dunia roller blade ni, tak sangka pulak lah roda tu still boleh berjalan yang digerakkan oleh kaki ku sendiri. tapi, memang macam2 gaya lah aku buat kt atas lantai tu, dah macam arnab main roller blade pun ada. yang si mira ni, tak pernah main roller blade. katanya takut -.-. aku pun pimpin lah dia sampai ke tepi tiang tu haa. lepastu, aku tinggalkan dia sorang2, lantak kau lah main kt tepi tu, haha. aku nk fun sendiri. haha jahatkan? dah mcm semut yang disarungkan kasut manusia dah aku tengok kau. nk angkat kasut roda tu pun tak larat. hahahhaa. adoi, apelah. kan dah kene gelak. jatuh, tak payah cerita lah kan berapa byk kali. btw, aku suka abg tuuuuu. shhh jgn bgthu org lain tau ;pp

haha, tapi truly, deep inside aku sebenarnya menunaikan hajat, kau yang tak pernah main roller blade tu. haha,  sweet tak, sweet tak? terharu kannn. 

haha, then, thats all. it might be our last meeting for this year. only Allah knows when could we meet again kan? yelah, masing2 busy kan. i am so glad to have such an understanding yet lovable friend. betul ke aku cakap ni? haha. so, aku tak igt lah kan, bila anniversarry friendship kte. tapi aku nak wish jugak, HAPPY FRIENDSHIP DAY MIRAAAA. love you the most lahh <3





















Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…