Skip to main content

lets roll the blade.


the day we had our time together after a sem never meet. a friend who knows me better than i know who i am. she knows me deeply inside of me after 7 years being friend. yeah... she is Nuramira Aqila. a friend who is known as RATUairmata among the school member. haha. yeah, she is! that is the only thing that she can do which others cant! yela, mana ada orang boleh nangis hari2 with just a tiny matter! kau bolehhhh?? haaaa, she is then so talented! i am proud of you queen of tears!

she is a type of friend who always give some piece of advice which you never think of. maknanya, advice yang membangun lahhh. haha sebab, she is penggemar novel dan ayat2 bombastik! behind her big mouth, she is the one who observe people from far very well. yeah, that is the reason she knows me better than i know myself! -.-
apa yang aku dengar semalam, dia ckp aku ni jenis yang ego dan sensitif. yeahhh, she is so right! betul lah tu kot. aku pun tak perasan. whenever we get fight. nobody akan mintak maaf, tp sensitif bagai. haha, at last baik jugakk. <3. and she said, i reminds to her bf! urr sbb byk sama kriteria due to Aquarius -.-

and, thanks mira for being there when i need someone at the time i get trapped in love problem. i was in trouble. yeahh. trouble lah sangat. takk, actually, i just need some space to breath the air which can give me some strength to put smile on the face. heee...... yeah, it was an emergency plan! we end up to be at sungaiwang and times square. :)


next, bila dah sampai timessquare. masing2 macam dah tak tahu nk buat apa kan. emergency plan kann. so, mcm terpinga-pinga. nak buat apa? nk pergi mana? nk balik pukul brp? and of course, otak aku ni cuma 40% berfungsi je, and tak dpt nk fikir pun nk pergi mana. time tu, perut takdela lapar sgt, tp dah ternampak Auntie Anne's, so pakai bedal je lah makannnnn.


lepastu,lepastu,lepastu nk pergi mana lagi? thinking of Real Steel. tapi, si mira ni, sangat lah memahami aku. yeah, i dont really like watching movie. to my future boyfriend, alert here, I DONT LIKE MOVIE. hehe, sebabnya, mcm membazir duit, sbb tengok movie dokk diam je mulut. tak dpt bercakap. tak fun langsung! nt kat tv keluar jugak. lpstu, gelap pulak. mata aku ni dah silau, rabun! mana nk nampak. balik je, pening kepala! haha maaf lah for those yg mmg pencinta movie tu. yeah, mmg ramai pun kan. if nk keluar dgn i, bawak i pergi funfair ;pp haha. next, teringat pulak nak karoake. :)


RM10 for 10songs
  • mencintaimu
  • dangdut protol
  • fantasia bulan madu
  • belaian jiwa
  • the greatest love of all
  • tanpa kekasihku
  • kesetiaan
  • lagenda
  • takkan berpaling darimu
  • mungkin nanti.
haha di atas adalah lagu2 yang dah selamat disumbangkan di karoake jamban tu. RM1 for 1song. yeahhh. sedikit sebanyak, buat aku lupa dgn masalah aku, kekecewaan aku, dengan hati terluka ni. terima kasih miraa. cewahhh gila ayat! haha. ketika ini, kuala lumpur hujan lebat. entah bila lah nak balik. so, kteorg pun ikut je lah ke mana kaki ni ingin dituju. di mana ia berhenti di situlah destinasi kami. 


haha. again! and we stopped at roller blade sungai wang.. fun wehh! sebab dlm tu, tgh takde org. cool! setelah sekian lama meninggalkan dunia roller blade ni, tak sangka pulak lah roda tu still boleh berjalan yang digerakkan oleh kaki ku sendiri. tapi, memang macam2 gaya lah aku buat kt atas lantai tu, dah macam arnab main roller blade pun ada. yang si mira ni, tak pernah main roller blade. katanya takut -.-. aku pun pimpin lah dia sampai ke tepi tiang tu haa. lepastu, aku tinggalkan dia sorang2, lantak kau lah main kt tepi tu, haha. aku nk fun sendiri. haha jahatkan? dah mcm semut yang disarungkan kasut manusia dah aku tengok kau. nk angkat kasut roda tu pun tak larat. hahahhaa. adoi, apelah. kan dah kene gelak. jatuh, tak payah cerita lah kan berapa byk kali. btw, aku suka abg tuuuuu. shhh jgn bgthu org lain tau ;pp

haha, tapi truly, deep inside aku sebenarnya menunaikan hajat, kau yang tak pernah main roller blade tu. haha,  sweet tak, sweet tak? terharu kannn. 

haha, then, thats all. it might be our last meeting for this year. only Allah knows when could we meet again kan? yelah, masing2 busy kan. i am so glad to have such an understanding yet lovable friend. betul ke aku cakap ni? haha. so, aku tak igt lah kan, bila anniversarry friendship kte. tapi aku nak wish jugak, HAPPY FRIENDSHIP DAY MIRAAAA. love you the most lahh <3





















Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…